Home » , » ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΤΣΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΤΣΟ


Κολοκυθολούλουδα γεμιστά ή κολοκυθοκορφάδες γεμιστά

ΥΛΙΚΑ:
24 μεγάλα κολοκυθολούλουδα
½ κούπα ελαιόλαδο απαλό
3/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι
1/4 κούπας άνηθο
1 τοματοπελτέ ψιλοκομμένο
1/4 κούπας δυόσμο
1/4 κούπας μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ρύζι με τον τοματοπελτέ, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδo.
2) Στη συνέχεια, στρώσε στον πάτο μιας κατσαρόλας τα κοτσάνια από τα αρωματικά. Κατά αυτόν τον τρόπο τα γεμιστά δεν θα κολλήσουν στον πάτο και θα πάρει και το φαγητό επιπλέον άρωμα.
3) Αφού κόψεις τα κοτσάνια και αφαιρέσεις τα μικρά πράσινα σέπαλα και τον κίτρινο στύλο, γέμισε τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα ρυζιού μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Μετά, στρίψε τα πέταλα ώστε να μην μπορεί να χυθεί η γέμιση και βάλε τα στην κατσαρόλα.
4) Πασπάλισε τώρα με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5) Όταν το κάνεις αυτό, σκέπασε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίξε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα τοιχώματα του πιάτου.
6) Τέλος, καπάκωσε την κατσαρόλα και βάλε την στη φωτιά. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου.
7) Τα κολοκυθολούλουδα είναι έτοιμα. Τρίψε από πάνω λίγο ανθότυρο ή μαλακή μυζήθρα και σερβίρεις.

ΠΗΓΗ

μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

 
ΚΛΕΙΤΣΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΚΟΡΙΤΣΑ | ΜΑΥΡΟΛΟΓΓΟΣ | ΜΕΣΟΧΩΡΙ | ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Πνευματικά δικαιώματα © 2013. ΚΛΕΙΤΣΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - www.aepi.gr
ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ DIGIT COMPANY εκδόσεις digit
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ :greek-sites.gr